slidervlak bg

Direct contact:  085 - 877 02 96 of 06 - 4252 8212

slogan top v1

logo proteggo v1


Partners van Proteggo

   g4s logo
  

honeywell-adi logo

 

 Security ON

 

  ---------------------------------

 Aangesloten bij

veb logo

 
 

Terreinbeveiliging

Enkele jaren geleden waren het alleen de hoge risico objecten zoals gevangenissen, luchthavens, kernenergiecentrales en aanverwante locaties die zich met elektronische buitenbeveiliging bezig hielden. Zij brachten datgene in praktijk wat de elektronische beveiligingsindustrie in de basis altijd promoot: Hoe sneller men een indringer detecteert, hoe groter de reactietijd is en hoe kleiner de (vervolg)schade.

De onzichtbare terreindetectiesystemen voegen hier nog een extra dimensie aan toe. Want indien een indringer niet weet dat hij gedetecteerd is, omdat het detectiesysteem onzichtbaar en onvindbaar is, waant hij zich nog relatief veilig en in een oriƫntatiefase. Hier is de reactietijd het allergrootst en de (vervolg)schade automatisch het allerkleinst.

Buitenbeveiliging steeds belangrijker

De dreiging van terrorisme, een zich terugtrekkende overheid met betrekking tot politietaken maar ook verzekeringsbedrijven die klanten dwingen beter en anders over hun beveiligingsprobleem na te denken, zorgen ervoor dat elektronische buitenbeveiliging steeds belangrijker wordt. Terreindetectie wordt daarom steeds meer toegepast bij de zogenaamde midden risico objecten zoals distributiecentra, kantoren, fabrieken en bedrijfsterreinen met opslag en particuliere objecten (villa's).

Elektronische buitenbeveiliging is echter niet eenvoudig. Er zijn veel factoren waar rekening mee moet worden gehouden zoals wind, regen, storm en sneeuw maar ook honden, katten en konijnen. Toch dient te allen tijde de betrouwbaarheid van detectie gegarandeerd te zijn onder welke omstandigheid dan ook. Geen gemakkelijke opgave.

Terug